Følgende er Morten Dragsbæk Holm's inspirerende historie om hans totale forandring og skadesfri træning ved Whole Body Challenge.

God læsning!40, fed og færdig!? - Nej. 38, med optur og oppe at støde!

Af Morten Dragsbæk Holm

 

Før i tiden kunne jeg spise hvad jeg ville uden at tage på. Mit stofskifte var ganske enkelt i en sådan forfatnig, at uanset hvad jeg hældte i hovedet af flødeovertrukne burgere og chokolade sauterede fedtegrever. Så vejede jeg 67,5 kg. Færdigt punktum.

Dette benyttede jeg mig af i stor stil og nød udpræget og med stor nidkærhed bordets og flaskens glæder med en vished om, at dette kunne nok ikke blive ved med at gå i det lange løb. Men alt det var jo fremtid

Morten Holm eller Skipper Skræk!

Professionel vindueskigger og stolt over at være det!

I 10 år vejede jeg mig ikke en eneste gang, indtil en dag for 2,5 år siden, hvor jeg stillede mig på vægten, der indikerede, at jeg uden at have opdaget det, havde taget 15kg på og var nået 82,5 kg. Hvilket er anseeligt taget i betragtning, at jeg måler 172 cm i højden. Min tid var rindet ud. Fremtiden var blevet til nutid.

Efter den bratte opvågnen kunne jeg jo godt se, at mit maveskind ikke længere sad stramt henover bugen. Mine kinder var runde og egentlig var jeg også begyndt at hvæse, når blot jeg skulle bære to indkøbsposer ud til bilen.

Jeg er sømand af guds nåde og navigatør af erhverv, og i lange perioder af min tilværelse, sidder jeg stille og opfylder punkt Et på min stillingsbeskrivelse. At være professional vindues kigger. Ikke just fordrende for min kondition og generelle velvære.

Om bord var på daværende et par unge knægte, som var et par ret store badejern og med disses mellemkomst gik jeg i gang med et splitprogram, i den hensigt, at fortsætte med at spise hvad det passede mig og stadigvæk se så godt ud nøgen, som muligt.

Jeg købte en bænk til bænkpress og nogle stænger og håndvægte derhjemme og gik samtidig i gang med skibet fitnessmaskiner, som på daværende tidspunkt bestod af en multimaskine, et løbebånd, en romaskine, en kondicykel og nogle curls.

 

Tanken om, at melde mig ind i et fitness center strejfede mig aldrig. Jeg bryder mig ikke om at træne omgivet af mange mennesker, og jeg syntes tit, at stemningen i sådan et center er lidt dårlig. Det er måske bare mig, men det virker nogle gange som om, at en anseelig del af de mennesker jeg møder i centre kun kommer for at blive set.

 

Den nye Morten!

Efter et år med cirkeltræning har kroppen formet sig lidt anderledes.

Nuvel.

Efter noget tid begyndte jeg så småt at se lidt resultater. Ikke noget prangene og ikke nær nok det jeg havde forestillet mig. Derfor begyndte jeg at putte mere og mere vægt på især håndvægtene hvilket til sidst resulterede i en ordentlig omgang rygskade p.g.a. for stor vægt og dårlig teknik.

Jeg henvendte mig til en rødderne bag Wholebodychallenge, for at spørge om vedkommendes erfaring med kettle bells. Og som min gode bekendte sagde: Glem kettlebells, brug kropsvægt baseret cirkeltræning og check hjemmesiden, som vi har lavet. Hvilket jeg gjorde.

Efterfølgende har min træning udviklet sig drastisk til noget fuldstændig andet og resultaterne er begyndt at materialisere sig.

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg i starten kun trænede af forfængelighed. Dette har også udviklet sig og jeg kan blot konstatere at selvom jeg sejler så langt nord for polarcirklen, at det er mørkt (som i nat) 3 måneder om året, så er mit energiniveau stadig tåleligt og mit psykiske velvære intakt. Dette tilskriver jeg 75% træningen.

Efter at jeg har kørt kropsvægtsbaserede cirkeltræninger og Fullbody styrketræning i det sidste års tid, har jeg også været skadesfri.

Det er gået op for mig, at jeg ikke kan negligere cardiogen træning, og stille og roligt, er jeg holdt op med at spise affald på en daglig basis. Dette forståes på den måde, at jeg nogenlunde holder mig fra de hvide fødevarer. Dvs. kartofler, pasta og raffinerede kulhydrater i det hele taget. Nogle gange går jeg stadig til stålet og spiser pandekager med nutella, men mine 77kg er i hvert fald blevet fordelt lidt anderledes.

Jeg er lykkelig for, at jeg har fundet Wholebodychallenge. Qua mit erhverv er der tit ophold på hoteller eller der er optaget i vores beskedne træningslokale på skibet. Alt dette er lige meget med et ordentligt program. Jeg kan tilpasse og justere som jeg vil.

Derhjemme har jeg: bænkpress med stang, håndcurls og curlsstang, pull up bar, dipsbar og et liggeunderlag. Dette – samt viljen til at ville - er alt hvad jeg behøver, for at have ubegrænsede udfoldelsesmuligheder i mit hjem og samtidig få en afvekslende og solid skadesfri træning.

Hail to the max baby! ;)