Dette er Lene's egen beretning om hendes vej mod en mere aktiv livsstil, et vægttab og en ødelagt achillessene fra et tidligere træningsforløb.

Jeg startede i Loop i Odense i januar 2016, da jeg ville i gang med at træne hele min krop. Det tog kun 24 minutter og passede til min hverdag. Jeg havde problemer med min Achillessene, da en træner, faktisk fysioterapeut, havde ødelagt den ved at gennemføre et forløb i ren Arnold Schwarzenegger stil med træstammetræk, løb med træstammer og op og ned ad bakker på Stige Ø. Jeg havde været inaktiv i mange år før dette og 8 uger inde i forløbet kunne jeg altså ikke gå længere, grundet store smerter i Achillessenen. Det holdt mig langt væk fra Personlige Trænere i lang tid.

I Loop blev jeg i December 2015 præsenteret for Wholebodychallenge, hvor indehaveren af LOOP Odense syntes jeg skulle give det en chance. De er trænere nede i LOOP Centret.

Jeg tænkte meget over det. Måske det bare var et firma, der endnu engang bare skulle tjene hurtige penge på mig. Jeg ville gerne tabe mig, og jeg syntes, jeg var der hvor jeg ikke vidste hvad jeg skulle. Jeg lod det i første omgang ligge. Men det blev ved med at poppe op i mit hoved, og gik ind på Wholebodychallenge hjemmeside som nærmest var en jungle at finde rundt i, da der var så meget spændene. Et par siders læsning senere endte det da også med, at jeg ringede og fik en snak med Lasse og vi aftalte at mødes et par dage efter i Loop.

Jeg startede et forløb i Februar, hvor jeg trænede med Lasse 1 x ugentligt det første stykke tid - men efter nogle gange ville jeg have et rigtig forløb - hvor jeg ville mærke at træningen og en Personlig Træner flere gange om ugen, ville give mig noget mere.

Så Lasse kom på besøg hos mig, så jeg kunne høre lidt mere om deres koncept. De kunne helt sikkert give mig det, jeg gerne ville opnå med min krop, min kost - og ikke mindst min ødelagte Achillessene.

Lasse var utrolig høflig og ærlig og solgte mig ikke en løsning, men fortalte mig hvor længe der nok ville gå før min Achillessene ville være ok - og så startede vi op.

 

Træningsforløbet:

Jeg har nu haft et forløb med Lasse i snart 5 mdr (fra feb.) hvor jeg har trænet 3 gange om ugen - 2 x i Loop og 1 x hjemmetræning hvor jeg har haft kosten med ind over.

I starten følte jeg mig som en klumpe dumpe. De øvelser jeg skulle lave var ganske almindelige øvelser med kropsvægt, men jeg havde bare ikke brugt mine muskler eller krop rigtig i mange år, og som ugerne gik kunne jeg mærke tydelig bedring i min krop.

Den var mere frisk, den var blevet meget stærkere, jeg følte ingen træthed i kroppen og pludselig var jeg vild med at træne igen og glæder mig hver gang til jeg skal træne!

Min Achillessene er ved at være helt ok igen. Det var den vi skulle prioritere først, som Lasse insisterede, da det var vigtigt den blev trænet op så jeg kunne leve en smertefri hverdag igen, før der blev taget hul på nogle lidt mere komplicerede træningsmetoder.

Jeg har også opnåede at kunne lave rigtig lækker mad, som hele familien kan spise og er vilde med. Jeg har tabt mig 5 kg på 5 måneder. Ikke meget, men jeg er meget tilfreds, da jeg nu har fået et fornuftigt forhold til mad og hvad der er godt for mig. Og så er jeg meget fokuseret på, at både min kondition, min styrke, mine smerter, min energi og mit humør er helt, helt anderledes end den var da jeg startede! Og det er for mig meget vigtigere end et hurtigt og ustabilt vægttab!

Mit mål i dag, er ikke at tabe mig 20 kilo på ingen tid, men at jeg kan mærke min krop er trænet og tonet og at jeg har det godt i den!

 

Det at have en træner ved siden:

Det har betydet rigtig meget for mig at have Lasse som træner. Han har vist mig, at jeg kan mere end jeg tror!

Hver gang jeg skal rykke mig til at tage større belastning på maskinerne, eller lave en ny og hårdere øvelse - så tvivler jeg på om jeg virkelig kan gøre det. Men jeg gør det hver gang, og det var en rigtig fed følelse bagefter!

Jeg får kyndig vejledning i øvelserne og får et ekstra mentalt løft når han står ved min side. Jeg ville aldrig kunne rykke mig selv så meget, hvis jeg skulle gøre det alene.

 

Hvis jeg skulle tage tre ting videre i min træning fremover - jamen så er det Wholebodychallenges madopskrifter, deres cirkeltræning og så min træner Lasse!

 

Min træning fremover:

Selv om jeg har rykket mig så meget på snart 5 måneder, har jeg valgt at tage 10 uger mere!

Jeg skal squ være stærkere og fast i kødet hehe! Jeg ved, at man ikke bare taber sig 20 kilo på få uger, hvis man skal holde vægten resten af livet, men at kroppen reagere forskelligt både på træning og på kost ja i det hele taget dagligt. Jeg bliver ved - til jeg har opnået det jeg vil og er tilfreds med mig selv!

 

Jeg anbefaler alle at få en træner, og især en fra Wholebodychallenge.

// Lene Dahl Christiansen